Over ons

Onze mensen

Maarten van der Meer is al sinds 2000 actief op verschillende plekken in de cultuursector. Opgeleid als Internationaal Jurist aan de Universiteit van Amsterdam is hij zijn loopbaan begonnen bij de European Cultural Foundation. Via het Bureau van de Universiteit van Amsterdam en de afdeling Kunst & Cultuur van de gemeente Rotterdam kwam hij in 2002 in de Gemeenteraad van Amsterdam. Als woordvoerder Stedelijke Ontwikkeling, Financiën & Economie en Kunst & Cultuur was hij mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een nieuw onafhankelijk Kunstenplanbeleid en het ‘witten’ van ID-banen in de Cultuur & de Welzijnssector. Naast het Raadslidmaatschap werkte Maarten in de periode vanaf 2003 als onafhankelijk cultuuradviseur voor overheden en instellingen. In die rol heeft hij geschreven aan Kunstenplanaanvragen, hielp bij reorganisaties en adviseerde verschillende overheden over ontwikkeling van Cultuurbeleid. In 2011 werd Maarten Zakelijk leider van Theater Bellevue (één van de fijnste theaters van Nederland!), om vervolgens in 2014-2015  als Stadsintendant van Deventer een periode aan nieuwe initiatieven en projecten te bouwen. Naast partner van Silver Lining Advies & Ontwikkeling ben is Maarten adviseur van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (meerjarige commissie Theater) en lid van het Bestuur van de Leeuwensteinstichting. Hij is een fervent lange afstand hardloper (marathons-halve marathons), hockeyer en vader van 11 jarige zoon. Geboren en getogen in Amsterdam richt Maarten zich in eerste instantie maar niet expliciet op deze stad en haar culturele en stedelijke ontwikkeling.   

 

Suzanne Kampschuur heeft de afgelopen twaalf jaar de zakelijke-commerciële leiding gehad in debathuis de Rode Hoed, waarvan acht jaar in de Directie. In deze periode is de Rode Hoed in staat geweest om zonder structurele subsidie volwaardig te blijven opereren, waarbij inkomsten uit de commerciële verhuur beschikbaar werden gesteld voor de cultureel-maatschappelijke programmering van het debathuis. In deze periode heeft Suzanne het samenwerkingsverband voor bijzondere locaties in Amsterdam Unique venues of Amsterdam opgericht en een leidende en trekkende rol gespeeld in de vormgeving en ontwikkeling er van. Verder is ze betrokken bestuurslid van SLAA, Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam. Suzanne heeft zich de afgelopen periode intensief bezig gehouden met de overname van de Rode Hoed door Amerborgh en de daaropvolgende fusie met podia De Nieuwe Liefde, Felix Meritis en het Compagnietheater onder de naam Amerpodia. Na afronding van deze fusie heeft Suzanne besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan als partner van Silver Lining. Haar expertise en werkveld ligt voornamelijk maar niet exclusief in de cultureel zakelijke en commerciële ondersteuning en dienstverlening, interne (re)organisatie en de koppeling tussen commerciële en inhoudelijke exploitatie. Suzanne heeft een zoon en een dochter, van 11 en 8 jaar oud. 

Wat we voor je kunnen betekenen!

Silver Lining brengt ervaring op vele gebieden samen. In zowel zakelijke & commerciele dienstverlening, politiek, overheid, organisatieadvies en stedelijke ontwikkeling en vormgeven van nieuwe en spannende plannen en initiatieven voor je organisatie of stad. Wij zijn individuele en als team inzetbaar. Ook werken wij veel samen met andere bureaus en individuen met allen weer hun eigen kennis en kunde. Wij halen onze kracht uit de gedeelde kennis en onderling vertrouwen in elkaars kwaliteiten. Wil je vrijblijvend met ons een keer sparren, om te zien of we ook iets voor jou en je organisatie kunnen betekenen, laat het ons dan weten via maarten@silverliningcultuur.nl en/of suzanne@silverliningcultuur.nl